Zamknij

Są na rynku 5 lat i wciąż zaskakują. Tym razem serwują czarną pizzę!

00:00, 16.10.2017 artykuł sponsorowany
Na Helloween Pizzeria Pesto będzie serwować pizzę na czarnym spodzie. Fot. Pizzeria Pesto Na Helloween Pizzeria Pesto będzie serwować pizzę na czarnym spodzie. Fot. Pizzeria Pesto

Pizzeria Pesto wciąż proponuje swoim gościom nowe smaki i kulinarne nowinki. Niedawno zaczęła wprowadzać pizze sezonowe, a w planach ma... podawanie pizzy na cieście wypiekanym z czarnej mąki.

W ubiegłym tygodniu pizzeria Pesto skończyła pięć lat. Przez ten czas dała się poznać jako miejsce, w którym można nie tylko zjeść smaczną pizzę, ale też odbywać kulinarne podróże i poznawać nowe smaki. W ciągu ostatniego roku w ofercie pojawiły się m. in. pizze z oryginalnymi włoskimi wędlinami czy pizza z truflami. Wszystkie nowości zostały przyjęte przez gości z entuzjazmem, co dla właścicieli jest sygnałem, że włocławianie lubią odkrywać nowe smaki.

Aby urozmaicić menu i przetrzeć kolejne smakowe szlaki, pizzeria Pesto od kilku miesięcy serwuje pizze sezonowe. Na przełomie lipca i sierpnia smakosze pizzy mogli spróbować pizzy ze śliwkami, następnie na pizzy sezonowej pojawiły się kebab wołowy, kurki, fasolka szparagowa i młoda cebula. Przez ostatnie cztery tygodnie na stołach w Pesto królowała natomiast pizza porowa, a już od wtorku pizzeria będzie miała w menu kolejną, czwartą odsłonę sezonowego menu. Tym razem będzie to pizza dyniowa. Znajdą się na niej salami, plastry mozarelli, rukola oraz dynia w delikatnej zalewie octowej.

Kolejną nowością, której będzie można skosztować tylko z okazji Helloween (31 października), będzie pizza na czarnym spodzie. Sekretem tej kulinarnej nowinki jest czarna mąka sprowadzana w Włoch. Po długich poszukiwaniach właścicielom Pesto udało się znaleźć w pełni ekologiczną mąkę, która smakuje tak samo jak jej tradycyjna biała odmiana. Dzięki temu ciasto helloweenowej pizzy będzie smakowało tak jak zwykle, ale będzie miało charakterystyczną, piekielnie czarną barwę. Wypieczenie takich czarnych pizz będzie możliwe dzięki fachowości i wyczuciu pani Oli, która przygotowuje i piecze wszystkie pizze serwowane w Pesto.

Skąd u właścicieli i pracowników włocławskiej pizzerii takie zamiłowanie do zaskakiwania nowymi smakami? Cała ekipa lubi kulinarne poszukiwania i jest żądna nowości. Do tego Pesto tworzą ludzie, którzy chcą dzielić się z gośćmi pizzerii tym, co najlepsze i czerpią z tego ogromną radość. Właśnie dlatego lokal stawia przede wszystkim na jakość i oryginalne smaki, a nie na ilość.

Z tego samego powodu Pesto nie prowadzi już dowozów. Właścicielom zależy na tym, by każda pizza była przygotowana starannie i bez pośpiechu, który mógłby odbić się na smaku. Pizzę można zamówić jedynie na wynos lub zjeść w lokalu. A ten również zyskał niedawno nowy, jasny, optymistyczny wygląd.

Pizzeria Pesto

ul. Zbiegniewskiej 85

tel. 792 992 020

(artykuł sponsorowany)
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
0%