Zamknij

Nadeszła kulinarna rewolucja. Do Włocławka zawitały... truffle!

06:00, 06.02.2017 artykuł sponsorowany
Fot. Pizzeria Pesto Fot. Pizzeria Pesto

Chyba każdy o nich słyszał, ale mało kto miał okazję ich spróbować. Truffle obrosły już kulinarną legendą. Teraz tego znanego na całym świecie rarytasu można spróbować również we Włocławku. Wszystko dzięki Pizzerii Pesto, która właśnie wprowadziła do menu pizzę z trufflami.

Pizzeria Pesto słynie we Włocławku z tego, że co rusz wprowadza do oferty pizze z niespotykanymi na co dzień produktami i przeciera kulinarne szlaki. Klienci to lubią i chętnie próbują nowych smaków. Teraz przyszedł czas na coś naprawdę niezwykłego.

Truffle są w świecie kulinarnym produktem niezwykle rzadkim i wykwintnym. Nie każdy lokal je podaje, a z pewnością nie robią tego pizzerie. Jeśli w ogóle truffle są serwowane na pizzy to w formie pasty, która w rzeczywistości zawiera więcej pieczarek niż truffli. Niektóre lokale wykorzystują również oliwę aromatyzowaną trufflami.

Pizzeria Pesto jak zwykle stawia na najwyższą jakość i autentyczność. Właśnie dlatego na swojej nowej pizzy podaje prawdziwe truffle, a konkretnie carpaccio z czarnych truffli w oliwie. Dodatkowo sprowadza również oliwę z truffli. A wszystko to od producenta, który specjalizuje się tylko w konfekcjonowaniu tych niezwykle aromatycznych, rzadko spotykanych grzybów.

Wprowadzenie do menu pizzy z trufflami da wielu klientom możliwość poszerzenia kulinarnych horyzontów i spróbowania czegoś, czego wcześniej nie próbowali. Zabawa smakiem i zapachem, który jest szczególnie mocny i wyrazisty, pozwoli im dowiedzieć się, skąd wzięła się niemal mityczna sława tych grzybów. Każdy, kto spróbuje pizzy z trufflami, będzie też mógł ocenić, czy rzeczywiście zasługują na swoją popularność.

Trufflom na nowej pizzy serwowanej w Pesto towarzyszy inny niezwykły produkt. To mozzarella di buffala produkowana tylko w jednym regionie Włoch z mleka czarnych bawolic. Ma ona większą zawartość tłuszczu i jest bardziej ciągnąca niż inne rodzaje tego włoskiego sera. Te dwa składniki, skropione delikatnie oliwą z fruffli wystarczą, by obudzić zmysły smakoszy.

Żeby wprowadzać do menu pizze z niespotykanymi na co dzień produktami potrzeba nie tylko kulinarnej wyobraźni i odwagi, ale również odpowiedniej załogi, która będzie wiedziała, jak właściwie podejść do nietypowych składników. I właśnie taką ma pizzeria Pesto. Jak zapewnia właściciel lokalu, serwowanie takich nowinek jak choćby pizza z trufflami nie byłoby możliwe gdyby nie rewelacyjna pizzaola - pani Ola i reszta zespołu. Nie bez znaczenia jest również fakt, że we Włocławku nie brakuje chętnych, by testować proponowane przez Pesto nowości.

ul. Zbiegniewskiej 85

tel. 792 992 020

(artykuł sponsorowany)
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
0%