Zamknij
REKLAMA

Tajemnica tragedii pod Choceniem rozwikłana? Oskarżenie ma 3 opinie

15:00, 13.11.2019 | G.S.
REKLAMA
Skomentuj
Do wypadku doszło 23 lutego 2019 roku pod Choceniem. Fot. KMP Włocławek

To finał prokuratorskiego śledztwa w sprawie tragicznego wypadku pod Chceniem z lutego, w którym śmierć na miejscu poniósł 32-letni mężczyzna, a jego ciężarna żona i córeczka zostały poważnie ranne. 25-latek, który według prokuratury, spowodował tę tragedię, nie przyznaje się do winy. 

Prokuratura Rejonowa we Włocławku przesłała do Sądu Rejonowego we Włocławku akt oskarżenia przeciwko Robertowi W. 25-latek został oskarżony o nieumyślne naruszenie zasad bezpieczeństwa w ruchu i doprowadzenie do wypadku, w którym jedna osoba poniosła śmierć na miejscu, a dwie doznały obrażeń powyżej 7 dni. 

[ZT]33102[/ZT]

- W dniu 23 lutego 2019 r. o godz. 18:30 w miejscowości Choceń, kierując samochodem osobowym marki Opel Signum, nieumyślnie naruszył zasady bezpieczeństwa w ruchu lądowym w ten sposób, że nie zachował należytych środków ostrożności, polegających na niedostosowaniu prędkości do panujących warunków ruchu, przez co utracił panowanie nad pojazdem i zjechał na przeciwległy pas ruchu, doprowadzając do zderzenia z pojazdem marki Opel Astra, kierowanym przez Artura P., w wyniku czego śmierć na miejscu poniósł kierujący pojazdem Opel Astra, natomiast pasażerka pojazdu Opel Astra doznała obrażeń naruszających prawidłowe czynności narządu ciała powyżej 7 dni, a małoletnia  pasażerka pojazdu doznała obrażeń w postaci złamania kości uda prawego i oczodołu, naruszających prawidłowe czynności narządu ciała na okres powyżej 7 dni - opisuje prokuratura. 

Rafał W. nie przyznał się do popełnienia zarzucanego mu czynu i odmówił składania wyjaśnień. Twierdzi, że to nie jego zachowanie na drodze doprowadziło do wypadku. Według prokuratury dowody wskazują, że to on odpowiada za tragedię na drodze pod Choceniem. 

- Analiza całokształtu zebranego w niniejszej sprawie materiału dowodowego pozwala na stwierdzenie, że oskarżony dopuścił się zarzucanego mu czynu. Na sprawstwo podejrzanego wskazują przede wszystkim trzy opinie z zakresu ruchu drogowego - informuje prokuratura. 

Wobec oskarżonego zastosowano środek zapobiegawczy w postaci dozoru policji.  25-latek nie był w przeszłości karany sądownie. Teraz grozi mu do 8 lat więzienia. 

REKLAMA
(G.S.)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze
REKLAMA
REKLAMA

komentarz (26)

KierowcaKierowca

40 0

Jeśli nie on to kto? 15:23, 13.11.2019

Odpowiedzi:2
Odpowiedz

RPRP

13 5

Ksiądz! 16:26, 13.11.2019


Gaga Gaga

4 0

Już zaczynam wierzyć w duchy... To było WIDMO 21:41, 13.11.2019


DdfDdf

50 4

8 lat za wypadek śmiertelny i uszczerbek na zdrowiu wielu osób.brak słów co za chore przepisy.a przejechanie psa to dostaniesz 10lat 15:43, 13.11.2019

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

AdamskiAdamski

51 4

On jest niewinny.To ten co stracił życie przez niego jest winny.Po co jechał prawym pasem jezdni.Mógł od razu wjechać do rowu i jaśnie panowi z opla signum ustąpić drogi,bo ten chciał jechać lewą stroną. 16:06, 13.11.2019

Odpowiedzi:1
Odpowiedz

FfFf

8 32

O znalazł się ten co tam byl i.widział wszystko. i widziałeś kozaku całe zdarzenie? 17:36, 13.11.2019


JodełJodeł

48 25

Co taka cisza w komentarzach? Jakby pisali o wypadku w Szpetalu spowodowanym przez biznesmena to juz by bylo z 50 komentarzy,żeby go zarać spalic na stosie bo pijany był,a nikogo nie zabił.A tutaj sprawca trzeźwy spowodował wypadek śmiertelny i nic🙄 A no tak bo ten sprawca nie był pijany i nie był biznesmenem czyli można tak? ... 👍 16:19, 13.11.2019

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

JarcunJarcun

8 0

A co z wypadkiem pod kowalem co zginął motocyklista jeszcze szukaja swiadkow 16:20, 13.11.2019

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

Ewelina84Ewelina84

45 2

8 lat zdecydowanie za mało powinien płacić żonie i dzieciom dożywotnia rentę. W jednej chwili żona i dzieci stracili wspaniałego męża i ojca. A taki cwaniaczek nie przyznaje się do winy. Dożywotnio prawo jazdy powinni zabrać takie bezmozgi nie powinni się poruszać samochodami 17:26, 13.11.2019

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

makarymakary

12 2

jest publiczną tajemnicą że chłopcy bili rekord
ktury prędzej wróci z pracy do domu !
dla tego zginoł człowiek , ale nikt się teraz nie przyzna 21:46, 13.11.2019

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

ktoś...ktoś...

18 0

Niewinny??? Doprowadził do masakrycznego wypadku i uważa się za niewinnego?? Pewnie jechał zgodnie z przepisami a komórkę trzymał z przyzwyczajenia w rękach. Człowiek nie żyje a bandyta na wolności. Jaki kraj, takie prawo.... Smutne, ale to w Polsce... 22:29, 13.11.2019

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

winny...niewinnywinny...niewinny

20 0

SPIER.... życie naszej rodziny w ciągu sekundy!I jeszcze ŚCIEMNIA że to nie jego wina, czy jest coś bardziej irytującego? 23:06, 13.11.2019

Odpowiedzi:2
Odpowiedz

Ewelina84Ewelina84

7 0

Teraz powinien tyrac w wiezieniu i płacić tej rodzinie. Wogoel dlaczego taki bezmozg ma jeszcze prawo jazdy???zeby zabijać kolejne niewinne osoby. Dziadzia znamy plecy ma to taki gnojek udaje że jesr niewinny. Teraz jeszcze niech zrobią z niego psychola i wogole będzie sobie spokojnie żył. Oby w życiu nie zaznał spokoju i nic dobrego taki badzior 07:33, 14.11.2019


Driver Driver

0 0

Myli Pani osoby on nie ma pleców ani wplywowej rodziny,a prawo jazdy ma zabrane. To nie ten Robert W o którym wszyscy myślą.
20:45, 14.11.2019


MkMk

1 0

Raz piszą Robert W. raz Rafał W. ?? 04:36, 14.11.2019

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

REKLAMA

Natalaaa2Natalaaa2

8 0

Jak on może zasypiac każdego dnia , żyć z tą myślą i jeszcze się nie przyznaje? Już po tej tragedii kilka tygodni minęło i wstawił zdjęcie jak już jedzie samochodem.. Więc gdzie jest sprawiedliwość? Życie się skończyło. 06:37, 14.11.2019

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

OllaaOllaa

12 0

Jesli sa 3 opinie i wszyscy sa zgodni co do jednej wersji to to nie wystarczy? Jeszcze troche i zacznie udowadniac ze wcale go tam nie bylo....!!!!😤 07:14, 14.11.2019

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

kujawianka @@@kujawianka @@@

9 0

Skoro jest udowodnione ,ze spowodował wypaek a sprawca nadal uwaza ,ze nie on,to moim zdaniem powinien dostać dodatkowo 5 lat za kłamstwa !😠 08:32, 14.11.2019

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

Marcin kozloMarcin kozlo

6 0

Zabił porządnego gościa
Zniszczył życie jego rodzinie
I co nie winny???
Tak być nie może. 09:04, 14.11.2019

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

Ciekawy Ciekawy

2 5

Zastanawiam się nad jednyn.
Jak można pisać takie rzeczy zwłaszcza o tym że są jakieś opinie policji itd skoro jeszcze nie było sprawy w sądzie??
Poczekajmy na sprawę, ktoś bardziej doświadczony od nas zdecyduje po analizie zebranych dowodów oraz zeznań świadków ktoś jest winny a kto jest niewinny.
17:04, 14.11.2019

Odpowiedzi:2
Odpowiedz

KK

2 1

Myślę, że wszyscy dobrze wiedzą kto jest winny, nie trzeba być ekspertem, żeby zauważyć, tak samo jak nie trzeba być ekspertem, że ten chłopak ma bardzo duże plecy, a co za tym idzie bardzo dobrych adwokatów, żeby go wybroniły lub załagodziły wyrok, mimo tego że zabił i zniszczył rodzinę. 17:20, 14.11.2019


Ciekawy Ciekawy

2 1

Akurat kolego '' K" mylisz osoby ten Robert W. w cale nie ma dużych pleców, myślisz go z synem pewnej wplywowej osoby z Włocławka, ale to nie on.
Dużo świadczy przeciw Robertowi bo to jego auto wyjechało w drugie, a są świadkowie którzy twierdzą że do tego przyczyniły się osoby trzecie które spowodowały że wpadł na przeciwny pas. Jestem ciekaw decyzji sądu, ale zostawię sprawę bez komentarza ponieważ znam "winnego" oraz stronę poszkodowana.
Pozdrawiam.... 20:42, 14.11.2019


NanaNana

3 0

8 lat.... Śmiech na sali... 19:08, 14.11.2019

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

Pytam sięPytam się

0 1

Gdzie jest Buldog i jego wpisy zaginął w akcji?? 00:28, 15.11.2019

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

Znajomy obydwu rodziZnajomy obydwu rodzi

1 1

Widzę tragedie w rodzinie zginą syn,maż.Nie wyobrażam sobie tego,nie dopuszczam myśli aby kiedykolwiek mnie to spotkało.TRAGEDIA !!! Zabić,powiesić,dożywocie..........dla winowajcy.Druga strona Wypadku -sekunda a może mniej,chwila.Chłopak żałuje że to nie on zginą.Karę ma już do końca życia.ZABIŁ CZŁOWIEKA-własne sumienie.Co byście zrobili gdyby to Wasz syn,brat,przyjaciel był na jego miejscu.Na pewno byście go ratowali przed więzieniem.Czy Wam chociaż raz w życiu zdarzyła się sytuacja że przez nieuwagę zjechaliście na sąsiedni pas,kilkanaście cm.Bo ja widzę prawie codziennie.W takiej sytuacji dobrze że JEDNA z STRON JEST SKUPIONA bo bo była by następna tragedia.Więc proszę zastanowić się nad tym co piszecie !!! 13:22, 18.11.2019

Odpowiedzi:1
Odpowiedz

Znajomy Jednych i drZnajomy Jednych i dr

1 0

On nie zjechał kilka centymetrów. Nie trzeba być ekspertem, że doszło do czołowego zderzenia. Ten chłopak jest kojarzony z niebezpiecznych manewrów. 08:15, 10.12.2019


REKLAMA
© ddwloclawek.pl | Prawa zastrzeżone