Zamknij

Mądre wyposażenie gastronomii od Electrolux Professional

08:21, 05.10.2022 artykuł sponsorowany Aktualizacja: 08:22, 05.10.2022

Każdy kto miał okazję przyjrzeć się „od środka” jak funkcjonuje profesjonalna restauracja, zakładowa stołówka, kuchnia działająca przy dużej placówce oświatowej lub kuchnia szpitalna ten wie, że bez mądrze dobranego wyposażenia takich obiektów nie będą one sprawnie pracować. Inwestowanie w wyposażenie gastronomii jest kluczowym krokiem w osiągnięciu sukcesu w branży i właśnie ten proces od ponad 90 lat wspiera marka Electrolux Professional.

Czego potrzebuje gastronomia?

O ile jasne jest jakie urządzenia są niezbędne w domowej kuchni, o tyle nie zawsze zdajemy sobie sprawę co tak naprawdę składa się na profesjonalne wyposażenie w gastronomii. Nie wystarczą garnki, zastawa, czy nawet piec indukcyjny, zmywarka lub lodówka. Potrzeby klienta „zaawansowanego” z branży gastronomii już dawno zgłębiła marka Electrolux Professional, a teraz jeszcze bardziej rozpracowuje oczekiwania odpowiadając na najnowsze trendy w świecie kulinarnym. Wyposażenie gastronomii w pojęciu Electroluxa to kolejno: przygotowywanie, gotowanie, przechowywanie, rozprowadzanie, zmywanie, a także tworzenie koncepcji gotowania.

Nowe czasy, nowe potrzeby

Takie procesy w kuchni jak gotowanie czy przechowywanie potraw są oczywiste. Spróbujmy więc krótko przeanalizować dlaczego inne aspekty funkcjonowania gastronomii są tak ważne i dostrzegane przez producenta sprzętu AGD. Warto chwilę zatrzymać się przy zmywaniu, dla którego Electrolux Professional tworzy urządzenia na miarę nowych czasów. Czas pandemii COVID-19 zmienił mocno pojęcie higieny. Dziś nie wystarczy jedynie umyć i wyparzyć naczyń, a poddać procesowi zaawansowanej dezynfekcji. Electrolux Professional przygotowuje lokale gastronomiczne do zmywania kapturowego, tunelowego, wdraża system hygiene&clean, proponuje System Zarządzania Odpadkami. To ostatnie zasługuje na szczególną uwagę, bo system ten polega na zmniejszeniu objętości odpadków organicznych do 80%, daje możliwość ponownego ich wykorzystania, zmniejsza koszty wywożenia odpadów co korzystnie wpływa na środowisko. Także po czasie pandemii istotne stało się opracowanie systemu rozprowadzania posiłków. Inteligentny sprzęt do serwowania czy specjalistyczne wózki transportowe umożliwiające bezpieczne i ograniczające bezpośredni kontakt z gościem dostarczenie posiłków do restauracyjnych stolików to jedne z najnowszych patentów zespołu Electrolux Professional.

Wyposażenie gastronomii w duchu zero waste

Popularne ostatnio „zero waste” to nie tylko filozofia podejścia do gotowania, ale – jak udowadnia Electrolux Professional – kierunek rozwoju w wyposażeniu gastronomii. Jeszcze niedawno mało kto pomyślałby, że rewolucyjna koncepcja „Zero waste, sam smak”, czyli niemarnowania żywności i maksymalnego wykorzystania produktów spożywczych przełoży się na stworzenie kilkuetapowej usługi będącej w ofercie Electrolux Professional polegającej nie tylko na sprzedaży sprzętu kuchennego. Koncepcja polega bowiem na doradztwie w zakresie wyposażenia gastronomii, szkoleniu personelu z gotowania w duchu „zero waste”, opracowywania i zapisywania indywidualnych przepisów, a w końcu na analizie stopy zwrotu i kosztów żywności dla klienta. Tym samym Electrolux Professional przestał być tylko producentem urządzeń, ale stał się partnerem w zakresie budowania marki, strategii rozwoju i doradcą przy prowadzeniu biznesu w branży gastronomicznej.

(artykuł sponsorowany)
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
0%