Zamknij

Nie kupuj, wynajmij!

11:48, 27.05.2020 artykuł sponsorowany Aktualizacja: 11:50, 27.05.2020

Ciepłe dni sprzyjają spacerom i częstym wizytom w kawiarniach. Klienci coraz chętniej sięgają po lodowe desery i zimne napoje. Już wczesną wiosną warto rozważyć poszerzenie oferty o nowe pozycje. Sprawdź, jak możesz uatrakcyjnić menu w Twoim lokalu i pozyskać nowych klientów.

Dla deserowych łasuchów

Najchętniej kupowanym w okresie wiosenno – letnim deserem są oczywiście lody. Na rynku występują w kilku rodzajach. Zmrożone, długie i wąskie świderki nazywamy amerykańskimi. Najczęściej spotykamy je nad polskim morzem i na deptakach w miastach. Dostępne są zazwyczaj w dwóch smakach podstawowych i jednym, który stanowi połączenie – jest to, tak zwany, świderek mieszany.

Kolejnym rodzajem są lody włoskie. Puszyste i delikatne. Najczęściej podawane w szerokim wafelku. Mają kształt stożkowego świderka z lekko opadającym czubkiem. Lekką konsystencje gwarantują profesjonalne maszyny do lodów włoskich, które są wyposażone w system napowietrzania (https://liron-polska.pl/k/maszyny-do-lodow-wloskich/). Liron Polska w swojej ofercie ma zarówno urządzenia nablatowe (idealne do punktów mobilnych czy małych przestrzeni), jak i wolnostojące (dedykowane dużym lokalom). Dzięki temu możesz dopasować je do miejsca w lokalu.

Dla spragnionych orzeźwienia

Latem również stawiamy na chłodne napoje. By takie pozycje wprowadzić do menu trzeba najpierw zainwestować w granitor. Z jego pomocą powstanie nie tylko pyszna mrożona kawa, ale także shake’i, granity i sorbety. Tą ofertą zainteresujesz nie tylko młodszą klientelę, która polubi puszyste shake’i, ale też starszych gości, na których wrażenie mogą zrobić wyjątkowe granity.

By tworzyć desery i napoje, trzeba mieć odpowiednie zaplecze techniczne. Nie każdy ma możliwość kupna sprzętu, dlatego firma Liron Polska (https://liron-polska.pl/) wprowadziła ofertę wynajmu (https://liron-polska.pl/wynajem-maszyny-do-lodow/). Jest to korzystne rozwiązanie, ponieważ cały czynsz możesz odpisać od podatku dochodowego. Specjaliści z firmy oferują bezpłatny serwis gwarancyjny. W każdym momencie możesz zmienić formę wynajmu lub wykupić sprzęt, nie tracąc przy tym ani jednej zainwestowanej złotówki.

Teraz już wiesz, jak w szybki sposób wprowadzić do karty nowe desery i mrożone napoje. Zarówno inwestycja w zakup nowej maszyny, jak i koszty wynajmu szybko się zwrócą, a klienci zachęceni nowymi smakami chętnie wrócą, by spróbować więcej.

 

(artykuł sponsorowany)
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
0%