Jakub Kuroń zdradził włocławianom swoje przepisy. Pod okiem mistrza gotowali liderzy społeczności lokalnych organizowanych przez Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie.
Jakub Kuroń kontynuuje kulinarne tradycje ojca Macieja Kuronia i dziadka Jacka Kuronia. Prowadzi programy telewizyjne o gotowaniu i współpracuje z fundacją Kuroniówka.
Fundacja zajmuje się, m.in. szkoleniami w zakresie ekonomicznego, zbilansowanego i smacznego gotowania. W związku z tym Klub Integracji Społecznej przy ul. Okrzei gościł Jakuba Kuronia, który poprowadził krótki kurs gotowania dla liderów społeczności lokalnych z Południa, Zazamcza, Śródmieścia i os. Wschód.
- Dzięki tym zajęciom liderzy społeczności mogli zdobyć wiedzę, którą przekażą dalej członkom swojej społeczności - mówi Renata Stańczyk, kierownik osiedlowej sekcji pomocy społecznej Zazamcze.
Piętnaście kobiet gotowało z Jakubem Kuroniem, który chętnie dzielił się swoją wiedzą i stworzył przyjazną atmosferę do współpracy. Wspólnie przyrządzono, m.in. żurek, jajka faszerowane i desery. Uczestniczki uczyły się także filetować pstrąga.
- Żeby zrobić posiłek dla czterech osób potrzebujemy około 15-20 zł. Nie oznacza to, że dania nie będą efektowne, smaczne i zdrowe. Na takie propozycje każdy może sobie pozwolić, albo też je przyżądzając wykorzystać te składniki, które ma się na co dzień w domu - mówi Jakub Kuroń.
Uczestniczki warsztatów „Gotuj z Kuroniem”, otrzymały książki z około 100 przepisami. MOPR ma nadzieję, że zdobyta podczas spotkania wiedza będzie się rozpowszechniać wśród podopiecznych placówki dzięki zaangażowaniu uczestniczek warsztatów.
4 1
poprawcie to przyżądzać bo wstyd
2 0
a kto to ten kuroń?? haha
0 0
gdzie można to zjeść za darmo
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu ddwloclawek.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz