Szefowie kuchni GarageHotel wielokrotnie przygotowywali posiłki dla znanych osobistości. Byli to m.in. członkowie Budki Suflera, Aneta Figiel czy Anna Komorowska. W przygotowywane dania wkładają całe swoje serce, a każdego gościa traktują jak VIP-a. Ty także możesz się nim stać.
Wkrótce GarageHotel wprowadzi nową kartę dań, w której znajdą się nie tylko sprawdzone i lubiane przysmaki, ale także zupełnie nowe propozycje dań. Jakie?
- Sztandarowe dania takie jak gęsina, steki czy burgery uwielbiane przez włocławian oraz gości przejezdnych zostają, a nowością będzie m.in. polędwica wieprzowa z grillowanym jabłkiem w sosie truskawkowo-pieprzowym, guesadilla z grillowanym kurczakiem oraz podwójny burger (400g wołowiny) o dumnej nazwie „Hummer” – wymienia Łukasz Nowowiejski z GarageHotel.
Miłośnicy mięsa wołowego znajdą w nowym menu nie tylko jedną propozycję dla siebie. Oprócz polędwicy wołowej szef kuchni wprowadza policzki wołowe w sosie własnym, duszone na czerwonym winie.
- Świeże mięso z policzków wołowych jest niezwykle chude i bardzo twarde. Długie przygotowywanie działa na ich korzyść, ponieważ po odpowiedniej obróbce, mięso staje się niezwykle delikatne oraz miękkie i rozpływa się w ustach - mówi Małgorzata Strużyna z GarageHotel. - Daniem z policzków zajadali się przedstawiciele poprzedniego rządu w sławnej restauracji, a w niesławnych okolicznościach – z uśmiechem dodaje.
Na zawartość menu mieli wpływ sami goście odwiedzających restaurację. To oni prosili o zwiększenie gamy dań bezmięsnych o burgera wegetariańskiego. Jest to jedno z nielicznych dań, które łączy ze sobą cukinię, marchew oraz fasolę w jedną całość.
Nie zapomniano również o odwiedzających restaurację dzieciach, tych młodszych i starszych. Specjalnie dla nich w menu znajdzie się zestaw z mini hamburgerem, frytkami napojem oraz niespodzianką.
- Regularnie z rodziną przychodzimy do GarageHotel na obiady i jesteśmy zachwyceni tym miejscem. Wszystko jest bardzo pyszne, a wnętrze sprawia, że nikt nie nudzi się oczekując na posiłek – mówi jedna z klientek restauracji.
W ofercie restauracji znajdują się zarówno dania rybne jak i mięsne, sałatki, makarony, przekąski, a także potrawy wegańskie.