W wybranych sklepach Lidl na terenie kraju, do sprzedaży trafią ciepłe burgery. Na tę chwilę, akcja jest w fazie testów, ale jeśli się powiedzie, dyskonty mogą przejąć część klientów sieciom fast food.
Do tej pory, poza sieciami gastronomicznymi, ciepłe przekąski można było kupić m.in. na stacjach benzynowych. Aby przyciągnąć do siebie nowych klientów, dyskonty prześcigają się jednak w pomysłach na lepszą jakość obsługi i nowe oferty sprzedaży. Po wprowadzeniu do oferty możliwości zakupu wycieczek, Lidl zdecydował się tym razem na sprzedaż na terenach swoich sklepów ciepłych burgerów.
[ZT]26915[/ZT]
Aktualnie, popyt na takie produkty sprawdzany jest na terenie 2 miast kraju.
- Testy przeprowadzane są w sklepach Lidl znajdujących się w Poznaniu oraz Warszawie, ale nie wykluczamy, że rozszerzy się to również na inne miasta w Polsce - powiedziała w rozmowie z portalem DDWloclawek.pl Sonia Karman z biura prasowego Lidl Polska.
Kanapki znajdują się na specjalnie przygotowanych stanowiskach, gdzie są podgrzewane. Lidl nie wyklucza, że już niedługo burgery trafią do oferty sklepowej na stałe. Cena, w porównaniu do ofert sieci fast-food jest podobna. Za 125-gramowego cheesburgera trzeba zapłacić niecałe 5 zł. To, czy dyskont postawi twarde warunki firmom gastronomicznych, okaże się już wkrótce. Specjaliści są jednak zdania, że nie wpłynie to znacząco na sprzedaż produktów biorąc pod uwagę wypracowaną przez lata markę sieci fast-food.
???15:21, 06.11.2017
2 4
Karmy dla kotów i psów a zero wiedzy o tym , ubrania a zero kompetentnych ludzi w tym kierunku na sklepie , teraz fast food . Jestem za jeśli będzie zawsze jakiś fachowiec na sklepie A ludzie *%#)!& i kupują karma w puszce dla psa 1200 a z tyłu 4% mięsa i dziwić sie ze kolejki do weterynarza a ludzie na wszystko zaczynają być uczuleni 15:21, 06.11.2017
Bolo08:56, 07.11.2017
9 0
Kupujesz na własne ryzyko - i ubrania, i karmę i w w ogóle wszystko. Nie jesteś zadowolony z jakości, to kupujesz gdzie indziej.
Swoją drogą, o jakich kompetentnych ludziach piszesz? O kucharzu do pakowania burgerów w torebki, weterynarzu do podawania karmy z półki, czy krawcowej do sprzedaży gaci w trzypaku? 08:56, 07.11.2017