Główny Inspektorat Sanitarny wycofał ze sprzedaży partię pieprzu naturalnego mielonego. Sprawdź szczegóły.
Co było powodem takiej decyzji?
W zbadanej w ramach kontroli urzędowej próbce stwierdzono obecność bakterii Salmonella. Sanepid opublikował już na swojej stronie ostrzeżenie publicznego dotyczące żywności.
Chodzi o pieprz naturalny – mielony, 100 g marki ROL-TIM z minimalną datą do spożycia wyznaczoną na 15 kwietnia 2022 roku. Służby sanitarne podają także kod kreskowy produktu - 5 902900 005817.
Firma natychmiast podjęła decyzję o konieczności wycofania wskazanej partii produktu. Poinformowała swoich odbiorców o możliwości zwrotu kwestionowanego produktu.
Państwowa Inspekcja Sanitarna natomiast monitoruje proces wycofywania produktu w Polsce.
W trosce o własne bezpieczeństwo, klienci, którzy kupili produkt tej marki nie powinni spożywać tego produktu. Spożycie produktu, bez obróbki termicznej, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego.
Do głównych objawów zakażenia salmonellą należą m.in. ból brzucha, wymioty, gorączka, bóle mięśni i stawów oraz biegunka.
Osoby, które po spożyciu skażonej partii pieprzu zauważyły u siebie podobne symptomy, powinny natychmiast skontaktować się z lekarzem.
4 0
NO NIE BYWAŁE :) WSZĘDZIE TERAZ SALMONELLA :)))))))))))))) TRUJECIE NAS !
1 0
to typowe dla koronawirusa
0 0
Gdzie to diabli nie wnikną nawet *%#)!& im nie straszny ! Oby nie wnikneli w czosnek.Bo podobno w wódce już są od dawna.!
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu ddwloclawek.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz