Dziś o godz.14.00 w auli Zespołu Szkół Chemicznych we Włocławku przy Bulwarach im. marsz. J. Piłsudskiego 4 odbył się pokaz tajników kuchni molekularnej.
Pokaz poprowadzili: Mariusz Gachewicz i Jacek Maksymowicz – kucharze zrzeszeni w Europejskim Stowarzyszeniu Kucharzy Euro-Toques Polska.
Gotowanie molekularne to po prostu wykorzystywanie naturalnych procesów chemicznych.
Kucharze używają np. ciekłego azotu po to, by w bardzo krótkim czasie zamrozić produkt, z zachowaniem wszystkich jego aromatów.
Mariusz Gachewicz i Jacek Maksymowicz, którzy poprowadzili dzisiejszy pokaz, są współtwórcami sukcesu uczniów włocławskiego „Chemika” w konkursie Mistrza Kuchni Śląskiej ( młodzi kucharze ZSCH zdobyli w nim główną nagrodę ).
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu ddwloclawek.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
We Włocławku powstanie fontanna!
Za te pieniadze mozna by poprawic nieudolnie zrobione sciezki rowerowe.
asg
01:21, 2025-05-15
Okazja tylko raz w roku. Ratusz z innej perspektywy
Tesco
Tesco
00:51, 2025-05-15
Na kogo zagłosujesz w wyborach na prezydenta?
maciora onanista (bez kobity od 10lat) aż tyle?🤣🤣🤣
83ei
22:20, 2025-05-14
Anwil mocno otwiera play-offy. Toruń pokonany
A gdzie zdjęcia kibiców ? Ja się pytam
Wściekły Edmund
22:00, 2025-05-14
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz