Zamknij

Kuchnia molekularna w Zespole Szkół Chemicznych

15:14, 05.12.2011
Skomentuj Fot. Krzysztof Osiński Fot. Krzysztof Osiński

Dziś o godz.14.00 w auli Zespołu Szkół Chemicznych we Włocławku przy Bulwarach im. marsz. J. Piłsudskiego 4 odbył się pokaz tajników kuchni molekularnej.

Pokaz poprowadzili: Mariusz Gachewicz i Jacek Maksymowicz – kucharze zrzeszeni w Europejskim Stowarzyszeniu Kucharzy Euro-Toques Polska.
 
Gotowanie molekularne to po prostu wykorzystywanie naturalnych procesów chemicznych.
 
Kucharze używają np. ciekłego azotu po to, by w bardzo krótkim czasie zamrozić produkt, z zachowaniem wszystkich jego aromatów.
 
Mariusz Gachewicz i Jacek Maksymowicz, którzy poprowadzili dzisiejszy pokaz, są współtwórcami sukcesu uczniów włocławskiego „Chemika” w konkursie Mistrza Kuchni Śląskiej ( młodzi kucharze ZSCH zdobyli w nim główną nagrodę ).

Dalszy ciąg materiału pod wideo ↓

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz


Dodaj komentarz

🙂🤣😐🙄😮🙁😥😭
😠😡🤠👍👎❤️🔥💩 Zamknij

Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu ddwloclawek.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz

OSTATNIE KOMENTARZE

0%