Zamknij

Ich produkty cieszą smakiem od 80 lat. Poszerzono ofertę. Spróbuj!

artykuł sponsorowany + 06:29, 17.05.2016
fot. mat. promocyjne/P. Butrykowski fot. mat. promocyjne/P. Butrykowski

Kujawska Spółdzielnia Mleczarska od ponad 80 lat produkuje żywność na bazie mleka. Twaróg, śmietana, jogurt, kefir czy maślanka wytwarzane są według tej samej receptury. Dzięki temu są uwielbiane przez kolejne pokolenia mieszkańców nie tylko tutejszych terenów. W czym tkwi sekret tego smaku?

KeSeM jest obecnie rozpoznawalna jako mleczarnia mająca w swoimi portfolio zdecydowaną większość produktów tradycyjnych i naturalnych z tzw. „czystą etykietą”. Pod tym pojęciem kryje się żywność o jak najmniejszym stopniu przetworzenia, wytwarzana tylko i wyłącznie z mleka, a w przypadku produktów fermentowanych z mleka i czystych kultur fermentacji mlekowej bez żadnych innych dodatków. 

Wyjątkowy smak i najwyższą jakość produktów mleczarnia gwarantuje przede wszystkim dzięki kupowaniu mleka od polskich rolników będących członkami spółdzielni. Są to dostawcy z czystych ekologicznie terenów Kujaw i Ziemi Dobrzyńskiej.

- Wychodząc naprzeciw rosnącym wymaganiom rynku, Zarząd i Kadra Kierownicza w zakładzie produkcyjnym Kujawskiej Spółdzielni Mleczarskiej wdrożyła z początkiem 2016 roku System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg normy ISO 22000. Cały cykl począwszy od skupu surowca przez łańcuch dostaw, produkcję, aż po sprzedaż gotowego produktu podlega stałemu monitorowaniu i kontroli w celu zachowania deklarowanych parametrów produktów oraz bezpieczeństwa zdrowotnego – informuje wiceprezes KeSeM, Jadwiga Gapińska.

Wyjątkowe walory produktów gwarantują krajowe systemy wysokiej jakości i tradycyjnego charakteru produktów, tj. „Poznaj Dobrą Żywność”, „Polski Producent Żywności”, „Jakość Tradycja”,  „Dziedzictwo kulinarne”. 

Wśród produkowanych od lat produktów na półkach sklepowych można znaleźć również nowości. Do takich należy jogurt naturalny typu greckiego. Idealnie nadaje się on do sałatek, sosów, a nawet wypieków. 

- Jogurt naturalny typu greckiego marki KeSeM idealnie nadaje się do pieczenie tzw. Sernika bez sera, czyli właśnie bazującego na jogurcie. Moja rodzina go uwielbia, a ja zawsze dodaje do niego tylko ten jogurt, bo mam pewność wysokiej jakości i dobrego smaku – mówi włocławianka, która regularnie kupuje produkty marki KeSeM.

To jednak nie jedyna nowość. W sklepach dostępny jest także twaróg śmietankowy. Dzięki wysokiej zawartości tłuszczu – 16 proc. oraz dodatkowej homogenizacji mleka, twaróg ten uzyskuje wyjątkowy śmietankowy smak oraz konsystencję odpowiednią do smarowania np. kanapek. Poza tym po dodaniu świeżych warzyw tj. rzodkiewka, pomidor czy szczypiorek otrzymujemy gotowy twarożek (bez dodawania śmietany). 

Warto także kupić coś do picia. Nie musi być to jedynie mleko. Do obiadu idealnym napojem wpływającym zbawiennie na florę bakteryjną naszych jelit jest kefir kujawski zawierający żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej i drożdże kefirowe.

Zakupy produktów z logo KeSeM można zrobić w sklepie firmowym mleczarni przy ul. Wysokiej 15 we Włocławku od poniedziałku do piątku w godzinach od 6:00 do 16:00 i w soboty od 6:00 do 12:00. 

Produkty dla klientów żywienia zbiorowego, gastronomi i cukiernictwa są dostępne w hurtowni KeSeM.

(artykuł sponsorowany)
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
0%