Zamknij

Vianesse Body Shape: W jaki sposób laktoalbumina wspomaga utratę wagi?

08:54, 07.02.2023 art. sponsorowany Aktualizacja: 08:54, 07.02.2023

Alfa-laktoalbumina to specjalistyczna frakcja białek serwatkowych bogata w cysteinę, która może odgrywać ważną rolę we wzmacnianiu zdolności oksydacyjnych podczas wysiłku – wydłużając czas trenowania bez zmęczenia i poprawiając wyniki sportowe. To specjalistyczne białko serwatkowe występujące w wielu smakach przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej oraz budowę mięśni.

Powinniśmy spożywać proteiny w trakcie odchudzania?

Białko serwatkowe Vianesse Body Shape zmniejsza głód bardziej niż soja i kazeina, gdy jest podawane w porze śniadania. Ponadto, porównując efekt termiczny żywności, stwierdzono, że białko serwatki prowadzi do większego wydatku energetycznego w porównaniu z kazeiną, soją lub węglowodanami, ale czy te korzyści płynące z białka serwatkowego można zwiększyć?

Alfa-laktoalbumina jest jedną z głównych frakcji białek serwatki występujących w mleku i dzięki filtracji może być wzbogacona do poziomu dwukrotnie lub trzykrotnie wyższego niż w konwencjonalnych składnikach białka serwatkowego. Kluczową korzyścią jest między innymi wyższy poziom tryptofanu. Ten niezbędny aminokwas jest kluczem do syntezy serotoniny, neuroprzekaźnika, który odgrywa rolę w odczuwaniu sytości.

Dlaczego powinniśmy walczyć z nadwagą?

Ponieważ nadwaga i otyłość wiążą się ze zwiększonym ryzykiem wystąpienia wielu chorób, istotna jest redukcja nadmiaru masy ciała. Dodatkowe kilogramy spadają, gdy wydatek energetyczny przekracza pobór energii. Jak się wspomóc, by zdrowo tracić wagę?

Te wyjątkowe proteiny, spożywane jako główne źródło białka podczas śniadania, może zmniejszyć pobór energii ad libitum w porze lunchu w porównaniu z kazeiną, soją i standardowym białkiem serwatkowym. Laktoalbumina zmniejsza pobór energii i zwiększa uczucie sytości u ludzi, którzy jedzą śniadanie zawierające ten aminokwas jako główne źródło białka. Zastąpienie posiłku koncentratami białkowymi może pomóc w dziennym spożyciu białka, co wspomaga utrzymanie prawidłowej wagi.

(art. sponsorowany)
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
0%