Zamknij
Ważne

Salmonella w mięsie z dwóch supermarketów! Masz je w swojej lodówce?

12:40, 05.03.2021
Skomentuj

Główny Inspektorat Sanitarny wykrył salmonellę w mięsie z Biedronki i Lidla! Trwa usuwanie partii mięsa ze sklepów. Sprawdź, czy nie masz go w swojej lodówce. 

Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega przed dwiema partiami mięsa, które wyprodukowane zostały przez firmę Animex dla sieci Biedronka i Lidl. 

W przypadku sznycla z fileta z kurczaka sprzedawanego w sklepach sieci Biedronka wykryto Salmonella Enteritidis w dwóch z pięciu próbek produktu. 

- Mięso drobiowe jest przeznaczone do spożycia po obróbce cieplnej, co minimalizuje ryzyko zakażenia w tym przypadku, jednak ryzyko przeniesienia bakterii z mięsa na inne powierzchnie, niewystarczająca temperatura lub zbyt krótki czas obróbki może prowadzić do zakażenia człowieka i wystąpienia salmonellozy - informuje w specjalnym komunikacie Główny Inspektorat Sanitarny.

Chodzi o partie produktu wyprodukowanego przez firmę Animex - Sznycel z fileta z piersi kurczaka 300 g z terminem trwałości 07.03.2021 r. i o numerze partii: 2272003053.

W przypadku mięsa sprzedawanego przez sieć sklepów Lidl chodzi o mięso mielone z fileta kurczaka 400 g. To produkt wyprodukowany przez Animex dla Lidla. Chodzi o produkt z numerem partii: 2261003858.

Organy urzędowej kontroli żywności monitorują proces wycofywania kwestionowanych partii z obrotu. 

GIS podaje, że w przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem.

(Źródło: GIS)
Dalszy ciąg materiału pod wideo ↓

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(3)

!!!!!!!!!!!!

5 1

Bezkarnie trują Polaków za nasze pieniądze ! Czy ktoś zostanie za to ukarany ? Czy Biedronka i Lidl poniosą konsekwencje finansowe za sprowadzenie zagrożenia zdrowia i życia na klientów ?

14:59, 05.03.2021
Odpowiedzi:1
Odpowiedz

PrzezornyPrzezorny

3 1

To chyba raczej u producenta powinno wstrzymac sie produkcje wyrobow miesnych bo biedronka to nic do procesu produkcji nie ma...

15:06, 05.03.2021

BlBl

1 0

A w szpitalu pacjent miał choroby współistniejące i żegnaj genia świat się zmienia !

16:05, 05.03.2021
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

re Przezornyre Przezorny

3 1

A gdzie jak nie w marketach mija okres przydatności do spożycia towarów spożywczych ? A mimo tego towar nadal przetrzymywany jest na półkach !
Przeceny dopiero po terminie kiedy mięso już zaczyna wydzielać nieprzyjemny zapach .

17:33, 05.03.2021
Odpowiedzi:0
Odpowiedz


Dodaj komentarz

🙂🤣😐🙄😮🙁😥😭
😠😡🤠👍👎❤️🔥💩 Zamknij

Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu ddwloclawek.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz

OSTATNIE KOMENTARZE

0%